Close Menu

Zo maak je je scooter winterklaar!

5 november 2018

De herfst is tot nu toe lief voor ons geweest, maar de koudere dagen gaan er nu aankomen. Het wordt weer eerder donker en later licht, de bomen worden steeds kaler en de pepernoten liggen weer in de winkelschappen. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: de winter komt er weer aan! Dat heeft niet alleen gevolgen voor jou, maar ook voor je scooter. Lees  hier tips om je scooter helemaal klaar te maken voor de winter.

 

Controleer technische onderdelen

Kou en techniek gaan niet altijd goed samen. Zeker wanneer het gaat om vloeistoffen die kunnen bevriezen, want dan kan de kou roet in het eten gooien. Controleer daarom (regelmatig) het oliepeil en de koelvloeistof van de scooter. Je wilt natuurlijk niet midden in de winter stil staan. Niet vergeten je accu te controleren dus! Tot slot is het nog belangrijk dat je lichten goed werken. Wanneer deze het niet doen is dat niet alleen een reden voor een bekeuring, het is ook gevaarlijk als anderen je niet kunnen zien. Moet jouw koplamp vervangen worden, maar weet je niet hoe? Lees dan onze vorige blog over het vervangen van Vespa koplampen!

 

Heeft mijn scooter winterbanden nodig?

Als jouw banden een goed profiel hebben, is het niet noodzakelijk om met winterbanden te rijden. Natuurlijk kan het zeker geen kwaad om deze in de winter te monteren. In vergelijking met zomerbanden zijn winterbanden een stuk dikker en dat heeft als voordeel dat ze langer meegaan. Veel zomerbanden hebben bijna geen profiel, terwijl winterbanden een echt thunderprofiel hebben! Wil je het verschil in dikte tussen een zomer- en winterband zien? Bekijk dan deze video! Daar laten we je ook meteen zien hoe je de banden moet vervangen. Wij kunnen natuurlijk ook de winterbanden op je scooter zetten!

 

 

Nog een paar laatste wintertips voor je scooter

Staat jouw scooter altijd buiten gestald? Dan is het handig om hier in de winter een beschermhoes overheen te leggen. Zo is de scooter altijd beschermd tegen vuil en stof, maar ook tegen kou. Wil je zeker weten dat alles goed zit met je scooter? Trakteer ‘m dan op een onderhoudsbeurt! Wij controleren dan of er iets gedaan moet worden om jouw scooter de winter door te helpen. Zo zorgen we er samen voor dat je de hele winter kunt rijden, zonder dat de scooter er opeens mee ophoudt. Heb jij nog tips voor scooters in de winter? Laat het achter in de comments!

 

Bestel direct online
Webshop