Close Menu

Zo blijf je warm op de scooter!

12 november 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat scooterritten weer een heel stuk kouder worden. Bibberend rijd je in het donker en als je pech hebt, regent het ook nog. Wil je voorkomen dat je ledematen eraf vriezen deze winter? Lees hier onze tips om lekker warm te blijven op een scooter!

 

Warme kleding

Laten we maar beginnen met de meest voor de hand liggende tip: kleed je warm aan. Dat begint natuurlijk al bij de kleding die je onder je jas draagt. Met het dragen van warme kleding houd je je eigen lichaamswarmte vast. Trek er vervolgens een dikke winterjas overheen en de eerste stap is gezet. Vooral een jas die waterdicht is, is ideaal. Ook een regenbroek of beenkleed kan goed helpen tegen de regen en de kou. Natte kleding wordt namelijk heel erg koud, dus dat is het laatste wat je aan wilt hebben!

 

Rijden met een windscherm

Koude wind helpt ook niet mee wanneer je probeert warm te blijven. Hiervoor is een windscherm perfect. Vooral je gezicht blijft zo een heel stuk warmer dan zonder windscherm. Daarnaast wordt ook de regen tegengehouden. Met een windscherm blijven dus je wangetjes lekker warm.

 

Warme handen op de scooter

Ook met windscherm worden je handen vaak nog behoorlijk koud. De perfecte handschoenen zijn lastig te vinden. Om die reden dragen veel mensen twee paar handschoenen en soms heb je dan nog steeds koude handen. De warmste handschoenen zijn waterdicht en hebben een goede voering. Vooral voor motorrijders zijn er veel van dit soort handschoenen te vinden. Ook de technologie laat ons niet in de steek: er komen steeds meer verwarmde handschoenen op de markt. Nog steeds koude handen? Over het algemeen zijn wanten warmer dan handschoenen, omdat al je vingers daarin bij elkaar zitten.

 

Laatste tips

Tot slot nog een paar laatste tips om warm te blijven. Een integraalhelm (zo een die je hele gezicht bedekt) houdt je hele hoofd warm. Geen koude voorhoofden, wangen en kinnen meer. Om je benen warm te houden kun je een beenkleed aanschaffen. Deze deken maak je aan je scooter vast en is super lekker warm. Daarnaast is ‘ie ook nog waterdicht, waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met regenbroeken. Gewoon het kleed over je benen trekken en je bent klaar om de winter te trotseren!

 

Dat waren al onze tips om lekker warm te blijven in de winter. Hebben deze tips je geholpen of heb je zelf nog tips voor verkleumde scooterrijders? Laat het achter in de comments!

 

Zo blijf je warm op de scooter!
Bestel direct online
Webshop