Close Menu

Antirobosslot Monteren In 4 Stappen

3 december 2018

Wil jij jouw scooter goed beveiligen op een hele makkelijke manier? Dan is het anitirobosslot écht iets voor jou! Dit slot zit met een beugel onder je zadel en maak je vast aan je stuur, zodat dieven er letterlijk geen kant mee op kunnen. Klinkt goed? Wij vertellen je hoe je ‘m monteert!

Sloten van CLM en Vespa

De antirobossloten zijn er van twee merken: CLM en Vespa. Beide merken hebben een basis- en een luxevariant van het slot. Wij adviseren de luxevariant, omdat die hanteerbaarder is, antidiefstal gemonteerd wordt en een beter slotwerk heeft. Qua merk is er eigenlijk geen verschil, behalve dat je voor Vespa zo’n €20,- extra betaalt. Omdat wij dat een beetje veel vinden voor een sticker, raden wij standaard het CLM slot aan. Deze past overigens op meer scooters dan die van Vespa.

Stap 1: monteer de nok aan het stuur

Wanneer je het antirobosslot monteert, is het handig om te beginnen met de nok die aan het stuur gemonteerd moet worden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een stukje rubber wegsnijden. Aan het einde van het handvat zit een lijntje en als je daar snijdt, komt alles perfect uit. Als het materiaal weg is, kun je een lange inbus 5 door de nok steken en monteren in het handvat.

Stap 2: haal het zadel los

Als de nok eenmaal gemonteerd is, kun je het zadel loshalen. Daarvoor haal je de buddybak uit de scooter en schroef je de vier boutjes bij het zadelscharnier los. Het is fijn als iemand het zadel daarbij kan vasthouden, want die zal anders op de grond vallen.

Stap 3: monteer de beugels onder het zadel

Vervolgens kun je de twee beugels onder het zadel monteren. De beugel met het pikkie monteer je rechts en die met het gaatje gaat links. Laat iemand anders het zadel vasthouden, leg de beugel tussen de scooter en het zadel en monteer alles aan elkaar. Aan de linkerkant monteer je links een gewone bout 10. Dan komt nu het antidiefstal gedeelte: monteer een inbus met een ringetje en een sluitbus eromheen in het gat. Draai die vast en zet de dop eroverheen. Door die dop kan niemand het zadel losmaken en wordt het antirobosslot écht antidiefstal.

Stap 4: monteer het antirobosslot

Nu hoef je alleen nog maar het slotgedeelte te monteren. Die kun je zo in de beugel duwen en naar voren draaien, zodat ‘ie geborgd zit. Wanneer je deze naar achteren draait, kun je ‘m weer losmaken. Dit gaat natuurlijk niet wanneer de scooter op stuurslot staat, waardoor het 100% veilig is. De andere kant (met de sleutel) maak je aan de nok op het stuur vast. Nu staat de scooter helemaal goed op slot, want je kunt het stuur niet draaien. Er is geen boef die alleen maar rondjes wil rijden!

 

 

Bestel direct online
Webshop